Hirvipaisti ja tummaa herkkusieni-mallaskastiketta


Hirvenpaisti saa tässä reseptissä seurakseen tumman ja maukkaan herkkusieni-mallaskastikkeen. Metsäinen ruoka voidaan tarjota mallasuutteella maustettujen uunijuuresten kera, jolloin saadaan oikein herkullinen kokonaisuus.

Hirvipaisti ja tummaa herkkusieni-mallaskastiketta
4
1 tunti 15 min
800 g hirvenpaistia
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 oksaa Vihreä Keiju -rosmariinia
2 siivua pekonia
2 rkl öljyä
Kastike
100 g Champ -valkoisia herkkusieniä
1 rkl voita
4 dl punaviiniä
5 dl vahvaa lihalientä
2 rkl Tuoppi Kaljamallasta
5 oksaa Vihreä Keiju -persiljaa
1 oksa Vihreä Keiju -rosmariinia
1 tl suolaa

Poista lihasta mahdolliset kalvot ja mausta pinta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna paistinpannu ja laita öljy sekä pekonit pannulle. Anna pekonin rasvan sulaa ja nosta pekonit pois pannulta. Nosta liha pannulle ja ruskista kauttaaltaan. Laita liha uunipellille. Nosta lihan päälle paistetut pekonit ja tuoreet rosmariininoksat.

Kypsennä paisti 120°C asteisessa uunissa noin 1 h tai kunnes lihan sisälämpö on 58°C. Anna lihan levätä foliokääreessä kypsennyksen jälkeen noin 15 minuuttia.

Valmista kastike:

Laita mallasrouhe lihaliemen joukkoon ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Ruskista herkkusieniä keskilämpöisellä paistinpannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää joukkoon punaviini ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet. Lisää joukkoon lihaliemi, nippuun käärityt persilja ja rosmariini. Keitä kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Poista yrtit, mausta suolalla ja tarkista maku.

VINKKI! Voit suurustaa kastiketta maissitärkkelyksellä tarvittaessa.

Leikkaa paistista noin 1 cm paksuisia viipaleita ja tarjoile herkkusieni-mallaskastikkeen kera.