Ruohosipulilla maustettu herkkusienikeitto saaristolaisleipälastuilla


Ruohosipulilla maustettu herkkusienikeitto sopii hyvin täyttäväksi arkiruoaksi tai illallisten alkukeitoksi. Koristele keitto paahdetuilla saaristolaisleipäsiivuilla.

Ruohosipulilla maustettu herkkusienikeitto saaristolaisleipälastuilla
4
55 min
400 g valkoisia Champ-herkkusieniä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 litra kasvis- tai kanalientä
saaristolaisleipää
1 dl kermaa
½ nippu ruohosipulia
suolaa
pippuria

Pilko sipuli ja herkkusienet, hienonna valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy pannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli ja herkkusienet ja hauduta pehmeiksi. Lisää liemi ja  hauduta noin 15 minuuttia.

Odottaessasi leikkaa saaristolaisleivästä mahdollisimman ohuita siivuja ja paista ne pannulla rapeiksi. Saaristolaisleipä palaa herkästi, joten seuraa paistamista silmä tarkkana. Soseuta herkkusienikeitto blenderissä. Lisää kerma ja hienonnettu ruohosipuli sekä maun mukaan suolaa ja pippuria, kuumenna. Koristele juuri ennen tarjoilua saaristolaisleipälastuilla ja ruohosipulisilpulla.