Gluteiiniton kotikaljapapu-kurpitsakulho


Muodikkaan kulhoruuan saat aikaiseksi myös lähes yksinomaan suomalaisista aineista. Myskikurpitsaa löytyy jo kotimaisena tuotantona ja perinteisen riisin tilalle voit laittaa tattarisuurimoita. Lämmin kulho tuhdeilla pavuilla täyttää nälkäisemmänkin syöjän ja sopii myös vegaaneille.

Gluteiiniton kotikaljapapu-kurpitsakulho
2
1 h
n. 400 g kypsennettyjä tattarisuurimoita
½ pieni myskikurpitsa
öljyä
suolaa
pippuria
Kotikaljapavut
2 valkosipulinkynttä
2 vartta selleriä
1 sipuli
1 prk mustapapuja
2 tomaattia
2 dl Tuoppi Kotikaljaa
sokeria
suolaa
pippuria
2 rkl kurpitsan siemeniä
80 g lehtikaalia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
suolaa
pippuria

Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Paista öljytyt ja suolalla sekä pippurilla maustetut myskikurpitsapalat 225 asteisessa uunissa 20 min.

Kuullota hienonnettu valkosipuli, kuutioitu selleri ja sipuli. Lisää mustapavut, tomaatit, kotikalja ja mausteet ja keitä 20 min.

Paahda kurpitsansiemenet pannulla.

Paista lehtikaali hienonnetun valkosipulin kanssa öljytyssä pannussa 2-3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa kaikki ainesosat kulhoon; pohjalle tattarisuurimot, päälle myskikurpitsaa, lehtikaalia ja kotikaljapapuja ja koristeeksi paahdettuja kurpitsansiemeniä.

 

VINKKI! Voit korvata tattarisuurimot esimerkiksi perunalla tai riisillä.