Fenkoli-lohisalaatti


Raikas ja kevyt fenkoli-lohisalaatti kruunataan Tuoppi Mallasmestarin lakritsilla maustetusta saaristolaisleivästä tehdyillä krutongeilla ja pirteällä piparjuurikastikkeella.

Fenkoli-lohisalaatti
4
30 min
Salaatti
2 kpl Vihreäkeiju Mix -salaattia
4 annospalaa lohta
1 kpl fenkoli
1 kpl omena
4 siivua saaristolaisleipää
voita paistamiseen
Piparjuurikastike
1 prk kermaviiliä
1 rkl piparjuuritahnaa
2 tl sitruunamehua
fenkolin lehdet
valkopippuria
suolaa
sokeria

Poista fenkolista kanta ja omenasta siemenkota ja pilko ohuiksi siivuiksi. Kuutioi saaristolaisleipä ja paista voissa rapeaksi. Sekoita piparjuurikastikkeen aineet ja mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Paista lohi kuumalla pannulla voissa palan koosta riippuen noin 3 min per puoli tai mittarin avulla 50 asteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa salaatti. Laita pohjalle pestyä ja revittyä Vihreäkeiju Mix -salaattia, sitten suikaloitua omenaa ja fenkolia sekä paistettu lohi. Viimeistele fenkoli-lohisalaatti piparjuurikastikkeella ja saaristolaisleipäkrutongeilla.