Caesar-silliviettelys


Caesar-silliviettelys maistuu täydelliseltä rapean saaristolaisleipämurun ja roomansalaatin kera. Tarjoile viettelystä esimerkiksi juhlien alkupalana.

Caesar-silliviettelys
8
20 min
1 prk (220 g) Auran Caesar-silliä
1 salottisipuli
½ Granny Smith -omena
30 g parmesaanijuustoa
½ limen mehu ja kuori raastettuna
ripaus mustapippuria
2 siivua Tuoppi Saaristolaisleipää
2 rkl öljyä
½ tl hienoa merisuolaa
roomansalaatin lehtiä tarjoiluun

Valuta sillit siivilässä kulhon päällä, johon otat talteen sillien caesar-kastikkeen. Leikkaa sillifileet pieneksi kuutioksi. Kuori sipuli sekä omena ja kuutioi pieneksi. Lisää kaikki pilkotut aineet caesar-kastikkeen joukkoon. Ota parmesaanista muutama lastu koristelua varten, raasta loppu juusto ja lisää massan joukkoon. Huuhtele limen kuori ennen raastamista ja purista limen mehu, lisää mehu sekä kuori joukkoon ja mausta massa pippurilla.

Sivele saaristolaisleipäsiivut öljyllä ja mausta suolalla. Paahda leipäsiivuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes ovat rapeita. Hienonna jäähtyneet leipäsiivut muruksi veitsellä tai tehosekoittimessa. Kokoa silliviettelysannokset roomansalaatin lehtiin. Lisää päälle parmesaanilastuja ja saaristolaisleipämurua.