Bataattipannukakut ja yrttisalsaa


Bataattipannukakut ja yrttisalsa tuovat tuulahduksen Väli-Amerikasta. Bataattien makeus pyöristää mukavasti salsan mausteisuutta. Bataattipannukakut toimivat erinomaisina alkuruokapaloina tai iltapalana. Salsan voimakkuutta voit säädellä chilillä.

Bataattipannukakut ja yrttisalsaa
4
45 minuuttia
400g Kymppi Bataattilaatikko (850g)
2kpl kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl voisulaa
1dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
suolaa
voita paistamiseen
Salsa
1kpl punasipulia
3kpl tomaattia
1kpl chiliä (mieto)
0,5dl karkeaksi leikattua korianteria
0,5dl karkeaksi leikattua lehtipersiljaa
0,5dl karkeaksi leikattua minttua
1kpl limen mehu
0,5dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmista salsa leikkaamalla punasipuli ja tomaatit kuutioiksi. Poista chilistä siemenkota. Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Sekoita salsan ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita toisessa kulhossa bataattilaatikkomassa, kananmunat, maito ja voisula tasaiseksi massaksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vatkaa massa tasaiseksi ja mausta suolalla. Paista voissa pannulla keskilämmöllä, kunnes bataattipannukakut saavat kauniin värin molemmin puolin.

Voit käyttää loput bataattilaatikosta vaikka juurespihvien tai bataattisosekeiton pohjaksi.