18.4.2017

Helppo ja nopea janojuoma Tuoppi Kotisimalla

simaresepti
Tuoppi Kotisima laitetaan käymään kolme vuorokautta ennen vappua. Se sopii kuitenkin erinomaiseksi janojuomaksi ympäri vuoden. Lue lisää

18.4.2017

Simppeliä arkiruokaa herkkusienistä

champ herkkusieni
Sieniviikko kannustaa kokkaamaan monipuolisia sienireseptejä kotikeittiössä. Ympäri vuoden kaupoista löytyvien viljeltyjen Champ-sienten käyttö on helppoa ja terveellistä – niitä ei tarvitse pestä ennen käyttöä. Lue lisää

11.4.2017

Mämmi on pääsiäisen perinneherkku

Kymppi Mämmi
Suomalaista perinneruokaa mämmiä lapataan lautasille erityisesti pääsiäisenä. Suomalaisesta täysjyvärukiista tehdyillä Kymppi Mämmeillä pääsee kuitenkin herkuttelemaan ympäri vuoden. Lue lisää

28.3.2017

Gluteeniton kotikalja maistuu kuin kotona tehdyltä

kotikalja
Uusi gluteeniton Tuoppi Kotikalja käy niin janojuomaksi kuin ruoanlaittoonkin. Perinteisesti käymisteitse valmistetussa juomassa on aito ja alkuperäinen kotikaljan maku. Syksyllä 2015 kauppoihin saapuneet Tuoppi Kotikaljat Lue lisää

23.3.2017

Mämmien (ja ämmien) yö innostaa mämminkeittoon kotikeittiössä

mämmi2
Mämmin valmistus kotona ei ole enää nykyään monelle tuttua juttua. Mämmien (ja ämmien) yö -tapahtumissa pääsee tutustumaan mämmin valmistamiseen ja maistamaan perinneherkusta tuunattuja pääsiäisruokia. Lue lisää

22.2.2017

Hernekeitto on suomalaisten herkku

hernekeitto
Hernekeitto on yksi suomalaisten suosikeista. Useimmiten se ostetaan valmiina säilykkeenä – helposti ja nopeasti valmistuva herkku on valmisruokien kärjessä. Hernekeitto kuuluu vahvasti suomalaisiin ruokaperinteisiin, eikä Lue lisää

20.1.2017

Salaatti sormiin ja suoraan suuhun

kasvihuone
Kotimaiset VihreäKeiju-salaatit ovat raikkaita ja rapeita ja ne voi huoletta napsia suoraan suuhun sellaisenaan. Salaatit kasvatetaan Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa korkeatasoisen laatujärjestelmän mukaisesti. Salaatit on valittu Lue lisää

27.5.2016

Herkkuja lähipelloilta

mallasjyvat
Laihian Mallas Oy:n tuotteet tulevat läheltä. Pitkän historian omaava yritys on laajentunut pienestä mallastehtaasta kansainväliseksi elintarvikeyhtiöksi, joka tuottaa kalja- ja mämmimaltaan lisäksi mm. säilykkeitä, kasvihuonetuotteita sekä sieniä. Lue lisää

25.5.2016

Mämmi on todellista superfoodia

mämmi
Mämmi on tunnettu kuitupitoisena herkkuna jo ennen keskiaikaa, jolloin mämmiä syötiin erämatkoilla imelänä ruisjauhopuurona. Vasta keskiajalla mämmistä tuli pitkäperjantain paastoruoka ja sittemmin pääsiäisen ykkösherkku. Mämmi Lue lisää

24.5.2016

Salaattia ja huipputeknologiaa

salaattia
Salaatin tärkeimmät ominaisuudet ovat maku, tuoreus ja kotimaisuus. VihreäKeijun salaatit täyttävät laadukkaan salaatin kriteerit. Maukkaat annossalaatit Lempi ja Sulo sisältävät kokonaisia lehtiä, joita ei ole pilkottu eikä pesty. Näin vitamiinit pysyvät tallessa ja salaatin maku säilyy mahdollisimman tuoreena ja maukkaana. Lue lisää

24.5.2016

Kotikalja rakastui rosmariiniin

kotikalja
Mihin on kadonnut perinteinen kaljavelli? Entä vanha kunnon eväsruoka talkkuna? Puurot olivat entisaikaan tavallista arkiruokaa ja yleinen herkku oli kaljasta kiehautettu, jauhoilla suurustettu kaljavelli. Kaljavelli on säilynyt paikallisena erikoisuutena, kun taas kaurasta, ohrasta ja herneistä valmistetulle talkkunalle on löytynyt uusia käyttötapoja. Lue lisää

24.5.2016

Sieniä ja makumielihyvää

sieni
Umami on yksi ihmisen aistimista perusmauista makean, happaman, karvaan ja suolaisen lisäksi. Yleisesti umamin kuvaillaan tuovan ruoalle hyvän maun ja japaninkielinen termi viittaakin ruokahalua herättävään makuun. Keinotekoisesti umamin makua lisätään ruokiin natriumglutamaattina, mutta luonnollisia umamin lähteitä ovat muun muassa tomaatit, soijakastike, punainen liha ja erilaiset sienet. Lue lisää